Curriculum

De koorgroep Vokamando is in 2006 ontstaan uit een samensmelting van het gemengd koor VoKaaLo uit Lochristi en het Sint-Amanduskoor uit Oostakker onder leiding van Steve De Veirman. De klemtoon ligt op enthousiast koorzingen met aandacht voor homogeniteit, klankkleur, expressieve koordynamiek en dit vanuit een amalgaam van koorliteratuur. Uitdagingen worden zeker niet uit de weg gegaan!

Op het palmares van het koor staan de uitvoering in 2007 van de “Carmina Burana” van Carl Orff in samenwerking met Arte Musicale, het Mariaconcert “Of A Rose” in 2008, met o.a. werk van Kurt Bikkembergs, de creatie in 2008 van de “Missa Cum Jubilo” voor koor en koperensemble van Peter Pieters, het kerstconcert in 2009 met o.a. de “Missa Brevis” van Joseph Haydn en “Mass of the Children” van John Ruther, het “Requiem in d Opus 48” van Gabriel Fauré in 2011, het “Gloria” van Vivaldi in 2013.

Het koor verzorgde ook tal van gelegenheidsoptredens zoals “Vlaanderen Zingt”, nam deel aan de praalstoet ter gelegenheid van 200 jaar Gentse Floraliën, de “Last Post” ceremonie in Ieper, de Fiertelommegang in Ronse.

Vokamando is een bloeiende koorvereniging met ongeveer 40 zingende leden.

De artistieke leiding van Vokamando is sinds december 2016 in handen van Maxim Colpaert.