Palmares

We sprokkelden toch al wat hoogtepunten bij mekaar

Geslaagd Kerstconcert ten voordele van “Kans”

Op 18 december 2023 bracht Vokamando een geslaagd avondvullend concert in de Sint-Amanduskerk te Oostakker. Het optreden bestond uit twee delen, een greep uit het kerstrepertoire van het koor met enkele volkse samenzangliederen en een kerstoratorium “Nieuw Begin” op tekst van Huub Oosterhuis. Onder leiding van dirigent Maxim Colpaert en ondersteund door piano en viool wist Vokamando de toeschouwers al snel onder te dompelen in een warme kerstsfeer.

Het concert toonde een mooi staaltje van samenwerking tussen de Dekenij Oostakker-dorp, de dienst cultuur van de stad Gent, de kerkraad en Vokamando zelf.

De opbrengst werd geschonken aan de lokale welzijnsschakel “Kans”, een organisatie waarbinnen vrijwilligers en mensen met armoede-ervaring opkomen tegen armoede en sociale uitsluiting.

Affiche la femme Op zaterdag 15 juni 2019 zongen we een ode aan de vrouw onder de welluidende titel La Femme et la nuit. Op zondag 21 juli 2019 brachten wet het programma opnieuw tijdens de Muzikale Verpozingen in de Gentse Sint-Michielskerk.

Concert ‘The Armed Man, a mass for peace’
Het meesterwerk van componist Karl Jenkins “The Armed Man, a mass for peace” brachten we 4 maal.
Vrijdag 1 juni 2018 was De Bijloke te Gent het decor voor de premiere, In het najaar volgden Harelbeke op zaterdag 27 oktober in de Sint-Jozefkerk en zondag 11 november in de Sint-Petrus en Pauluskerk te Doornzele.
Uitvoerders waren, naast het Vocaal ensemble Vokamando zelf, het MUDA Choir uit Evergem en het harmonieorkest VOORUIT uit Harelbeke.
Op zondag 20 oktober 2019 brachten we dit werk in de Florakerk te Merelbeke.
Meer informatie over het werk, vind je hier.


Op 22 oktober 2017 gaven we ons eerste concert onder leiding van Maxim Colpaert. Het werd een aperitiefconcert gevuld met werken van Vlaamse componisten en dichters en internationale volksmuziek.

 

hier


In november 2016 zongen we, samen met Thaleia!, 2 maal de Nelson Mass van Haydn. Het was voor beide koren gelijk het afscheidsconcert van dirigent Kristof.

 

 

aperitiefconcert


Op 15 november 2015 brachten we in een uitverkocht OCO een sprankelend aperitiefconcert met musical songs en evergreens.

 

 

flyer He Zigeuner

Begin 2015 zorgden Vokamando samen met Thaleia! uit Knokke voor een warme winter tijdens het Zigeuner-concert.

 

 

 

Kerstconcert 'Zoete Kerst'

2013 werd afgesloten met een kerstconcert ‘Zoete kerst’ – een samenwerking tussen 3 koren in kerststemming.

 

 

 

Affiche Vivaldiconcert

In de lente van 2013 stond Vivaldi centraal in het ‘Gloria’-concert.

 

 

 

Affiche Aperitiefconcert Sur le Pont

Samen met kinderkoor Anemoon brachten we in juni 2012 een aperitiefconcert waarin De brug van Avignon centraal stond.

 

 

 

Op 19 en 20 maart 2011 bracht het koor samen met het mannenkoor Cibus Spiritualis en Jeugdorkest Forza Muzica het prachtige Requiem van Gabriel Fauré.
Solisten waren Femke Van Leuven en Hugo Zwaenepoel.

 

 

Aperitiefconcert, zondag 27 juni 2010 om 11u
De Buurtloods – Patrijsstraat 10 – 9000 Gent
Vokamando brengt werken van onder meer: Johannes Brahms (Sieben Lieder, Op.62),Sir Edward Elgar (How calmly the evening, The shower, Love), Robert Schumann (Zigeunerleben, Der traurige Jäger), Felix Mendelssohn Bartholdy (Hör mein Bitten, Psalm 55,2-8), en andere … 

De Fiertel Ommegang, zondag 30 mei 2010
Elke zondag na Pinksteren – dit jaar op 30 mei – wordt het schrijn met de relieken van de heilige Hermes zo’n 32,6 km rond de grenzen van de stad gedragen. Zo wordt iedereen die zich binnen de cirkel bevindt, beschermd tegen geestesziekten. De fiertelommegang is een gezonde traditie waar jaarlijks meer dan 5000 enthousiaste Ronsenaars en sympatisanten aan deelnemen.

Kerstconcert, zondag 20 december 2009 om 20u. We brengen voor u de ‘Missa Brevis’ van J. Haydn, ‘Mass of the Children’ van J. Rutter en meer stemmige koorwerken rond Kerst en werken hiervoor samen met het jeugdorkest Forza Muzica, het kamerkoor Furiant en het jongerenkoor Furiakanti. Soli zijn Jolien De Gendt (sopraan) en Olivier Berthen (bariton).

 

Aperitiefconcert, FEELINGS nothing more than FEELINGS
zondag 28 juni 2009 om 10u30 in de kapel van het St.-Lievenscollege Volmolenstraat, Gent
Tom van der Biest, piano
Pieter Van Nieuwenhuyze, solo
Het koor VOKAMANDO brengt niet deze melodie, maar wel een aantal andere songs die vertalen welke gevoelens elk van ons dag in dag uit ervaart. Gevoelens van verdriet en melancholie, liefde en vreugde alom!!!

Kerstconcert met creatie Missa Cum Jubilo
Op zaterdag 13 dec in de Sint-Amanduskerk en op zondag 14 dec 2008 in de Heilig Hart Kerk te Mariakerke.
Het goede en het kwade, actie en reactie, positief en negatief, zwart en wit, arm en rijk,…Geboorte en sterven : Kerstdag en Goede vrijdag. Cum Jubilo is wat we vandaag voelen : een onuitgesproken Liefde voor dit Kind en zijn moeder, die het zonder voorbehoud in deze wereld verdedigde.
Cum Jubilo is de titel van de mis die Peter Pieters voor ons schreef.
Cum Jubilo is de kerstboodschap die we muzikaal willen uitdragen.

Op zondag 22 september 2008 trekt de historische praalstoet van de Gentse Floraliën door Gent. Vokamando brengt de inhuldiging van het standbeeld van Jakob Van Artevelde terug tot leven. Jacob Van Artevelde was immens populair in Gent, en kreeg in 1863 een standbeeld op de Vrijdagmarkt. Het werd ingehuldigd door koning Leopold I. Vokamando nam in 2008 de plaats in van een reuzekoor, toen meer dan 1.000 man sterk, dat bij de inhuldiging onder meer het Arteveldelied zong.

Mariaconcert: Of a rose – 23 mei 2008
Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous in de grot van Lourdes – Frankrijk op 11 februari 1858, brachten we ons Mariaconcert onder de titel: “Of a rose”. Deze uitvoering had plaats in de basiliek van Lourdes, Gent-Oostakker op vrijdagavond 23 mei 2008 om 20h30 uur.
De uitvoerders waren Vokamando – volwassenenkoor & Furiakanti – jeugdkoor beiden onder leiding van Steve De Veirman.

Kerstconcert 2007, 14 december 2007 in de Kerk Sint-Daniël van Beervelde en op 15 december 2007 in de Sint-Amanduskerk van Oostakker.
Een concert in eigen organisatie met Koor, Kamerorkest Arte Musicale en soliste Hanne Roos.

 

Creatieconcert PSALM L, op 23 november 2007 hadden we de eer om mee te werken aan het concert waarin de compositie van PSALM L van Kurt Bikkembergs voor het eerst werd uitgevoerd door Kamerkoor Furiant. Samen met Novecanto o.l.v. Katrijn Friant, Kalliope o.l.v. Sabine Haenebalcke en Furiant o.l.v. Steve De Veirman zongen we er liederen van de componist en zijn tijdgenoten waaronder werken van Vic Nees, Lauridsen, Haderman en Nuyts.

Carmina Burana van Carl Orff
Een prachtig muziekwerk voor koor, kinderkoor, orkest en solisten, voor u gebracht door VoKaaLo –Sint-Amanduskoor (Lochristi—Oostakker), Kamerkoor Furiant, Jongerenkoor Furiakanti (Wondelgem/Gent), Koninklijk A-Capellakoor (Ertvelde), jeugdorkest Forza Muzica (Gent) en met solisten Ingeborg Lamote (sopraan), Frank van Belle (tenor) en Antoon Haeck (bariton) onder de leiding van dirigent Steve De Veirman.Dit concert werd op vijf locaties voor ons publiek opgevoerd: in Sas Van Gent -Vlaanderenhal, in de Christus Koningkerk te Gent (Zwijnaardsesteenweg), in de Heilig Kruiskerk van het Westveld, in de O.L.V. Ten Hemel Opgenomen Kerk van Ertvelde en als benefietconcert in de Sint-Catharinakerk Vroonstalledries te Wondelgem.

Geef een reactie