Kristof Allaert

Kristof Allaert (Brugge, 1979) begon zijn muzikale opleiding als pianist aan de academie van Torhout in de klas van M.L. de Vlam. In 2004 behaalde hij een master piano aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij studeerde bij Eliane Rodrigues en Jozef De Beenhouwer.

Daarnaast behaalde hij in 2015 een master koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht met de grootste onderscheiding. Rob Vermeulen was zijn leraar. Hij specialiseerde zich in de uitvoering van Russische orthodoxe muziek.

Meermaals volgde hij als dirigent ook de gerenommeerde Kurt Thomascursus te Utrecht waar hij les kreeg van o.a. Kaspars Putnins, Eric Van Nevel en Hans Leenders. Ook volgde hij de cursus koordirectie aan de Academie van Waregem bij Jan Vuye.

Beroepshalve is Kristof leerkracht piano en begeleider aan deKunstAcademie te Knokke-Heist. Hij is dirigent van het jeugdkoor Schwoeng! aan de Academie van Roeselare en van de gemengde koren Thaleia! (Maldegem) en Vokamando (Oostakker). Sinds 2015 nam hij ook het dameskoor Voices! uit Knokke-Heist onder zijn hoede.

Als pianist is hij al jarenlang vaste begeleider van het jeugdkoor Rondinella.